Verloop van de therapie

Wat:
We zoeken samen naar verandering voor jouw unieke situatie. Het is mijn taak dit proces te versnellen.
In de eerste sessies onderzoeken we samen hoe het op dit moment met je gaat en wat je daarin wil veranderen. Hiervoor onderzoeken we situaties, gedachten, gevoelens, gedrag van dit moment. We gaan er hierbij van uit dat je een goede reden hebt om te doen wat je doet (of wat je laat). We onderzoeken het ontstaan, wat er allemaal mee samen hangt en de gevolgen. We zoeken naar je mogelijkheden en belemmeringen. Vervolgens onderzoeken we hoe je zou willen dat het gaat. Samen maken we een plan voor de volgende keren en zoeken we samen naar jouw oplossing voor je probleem.

Ouders:
Voor jongeren van 12 tot 16 geldt wettelijk dat zowel jij als je ouders bepalen wat belangrijk en goed voor je is, dus ook met betrekking tot de therapie. Vanaf 16 jaar ben je in principe wettelijk in staat om een eigen beslissing te nemen, maar het kan dan ook prettig zijn als ouders op een positieve manier worden betrokken.
Als we een gesprek hebben met je ouders dan bespreken we van te voren wat we met je ouders bespreken en wat (nog) niet.

Hoe:
De manier van werken, hoe vaak je komt, de duur van de therapie en het afsluiten daarvan bepalen we in overleg. Sommige jongeren willen praten, andere willen ondertussen iets doen en anderen doen liever even niets, dat kan allemaal. Ik zal de therapie daarop afstemmen. In overleg kan ook gebruik gemaakt worden van EMDR (traumabehandeling) of medische hypnose (bij psychosomatische klachten). Soms zal ik voorstellen om gebruik te maken van spelbeelden/ tekenen/ kleien/ verhalen/ werkbladen. Jij kan dan kiezen of je dat wilt proberen, jij bent degene die weet of dat een manier is die bij je past..
De meeste jongeren komen eens in de week of eens in de twee weken.

Heb je hierover een vraag voor me, dan kun je bellen 06-42623520 of mailenĀ info@ingerklein.nl