Informatie voor kinderen

Hoi, ik ben Inger.

Wie ben ik en waar werk ik:
Je kunt een foto van van mij en van de praktijkruimte zien op de site.
Elke week komen er allemaal verschillende kinderen bij mij. Jonge kinderen uit groep 1 en ook kinderen die op de middelbare school zitten (en nog ouder).

Waarom komen kinderen naar me toe:
Kinderen die hier komen die komen niet voor niets. Het kan dat een kind zelf vraagt om hulp. Vaak komen kinderen omdat hun ouders of een juf of meester zich zorgen maken. Misschien is er iets gebeurd waardoor ze zich zorgen maken, misschien hebben ze een andere reden. Ze willen dat jij je goed voelt en dat je daar hulp bij krijgt. Je kunt je ouders vragen, waarmee ze denken dat ik je kan helpen.
Waar kinderen voor komen is verschillend, het kunnen grote en kleine dingen zijn. Je kunt bij mij komen om je weer beter te voelen.

Wat kan je bij mij doen:
We gaan samen onderzoeken hoe het met je gaat. Je hebt vast een goede reden dat het gaat zoals het gaat. En samen gaan we ontdekken hoe je je beter kan gaan voelen. Dit kan je doen op een manier die bij jou past. Door te praten of juist niet praten. Door te spelen of door even  gewoon helemaal niets doen. Dat kan ook. Andere kinderen en de juf of meester noemen de therapie vaak speltherapie.
Als je wilt spelen heb ik handpoppen, Kapla, Playmobil, een zandbak, allemaal plastic-dieren, mensfiguren en andere spullen die in de zandbak kunnen, een dartbord, knutselspullen zoals klei en verf, spelletjes voor jonge en oudere kinderen en nog veel meer. Je kunt natuurlijk ook zelf iets meenemen als je dat wilt of zelf een spel verzinnen.

Hoe vaak:
De meeste kinderen komen 1 keer in de week 45 minuten. Na vijf keer bespreken we of je nog vaker wilt komen spelen. Ik ga dan ook met je ouders praten. Vooraf bespreken we wat ik je ouders ga vertellen en wat niet. (Als je ouder bent dan 12 jaar kun je ook kiezen of je bij het gesprek met je ouders wil zijn). In dit oudergesprek maken we afspraken hoe vaak je nog komt.

Als je nog vragen hebt, dan kun je een mailtje sturen of je ouders vragen om het mij te vragen: info@ingerklein.nl